CGI:n Luottamustoimen kannanotto käynnistyviin yt-neuvotteluihin

CGI:n ilmoitus nyt käynnistyvistä, koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista, (pl. LTC-Otso ja Finanssi Kontio) ei ole luottamustoimen näkemyksen mukaan perusteltu, eikä tässä taloustilanteessa tarpeellinen. Työnantajan ilmoituksen mukaan yt-neuvottelujen lopputuloksena tavoitellaan jopa 240 henkilön vähentämistä.

Vaikka CGI:n nykyinen tuloskehitys onkin ollut laskeva, niin CGI tekee kuitenkin edelleenkin Suomessa kannattavaa ja voitollista liiketoimintaa. Nykyinen tilanne ei anna mielestämme riittäviä perusteita näin mittavan ja laajasti henkilöstöä koskettavan toimenpiteen käynnistämiseen.

Suunniteltu vähentämistarve on henkilöstöedustajien näkökulmasta merkittävästi ylimitoitettu, eikä sen reaalisia kustannusvaikutuksia ole tarpeeksi arvioitu. Toimenpiteellä työnantaja pikemminkin vaarantaa CGI Suomi Oy:n kilpailukyvyn ja markkina-aseman kovenevassa IT-markkinassa. Lyhytnäköinen kustannusten karsiminen henkilöstön kustannuksella tulee valitettavasti huonontamaan CGI:n kilpailukykyä entisestään ja vaarantamaan nykyisen tasoisen palvelutuotannon.

Jari Nevalainen                                                        Jyrki Kopperi

pääluottamusmies, CGI Suomi                          varapääluottamusmies, luottamusmies GIS Finland