HED neuvottelupäivät

Vuotuinen HED -seminaari tietotekniikan palvelualalla työskenteville henkilöstöedustajille järjestetään 12.-13.3.2018 Paasitornissa.

Neuvottelupäivät on tarkoitettu tietotekniikan palvelualan henkilöstöedustajille, jotka osallistuvat yrityskohtaisten sopimusten valmisteluun ja tekemiseen työpaikalla. Luottamusmiehet, varaluottamusmiehet, yt-neuvottelukunnan jäsenet, työsuojeluvaltuutetut, varatyösuojeluvaltuutetut, hallintoedustajat ja EWC-edustajat saavat käyttää neuvottelupäiville osallistumiseen työaikaa. Tämä on sovittu liittojen välisessä koulutussopimuksessa. Keskustele kuitenkin työnantajan kanssa osallistumisestasi.

Kaikille rekisteriin merkityille henkilöstöedustajille on lähetetty kutsu, jossa on ilmoittautumislinkki. Mikäli et ole saanut kutsua tai et ole vielä ilmoittautunut, niin käytä oheista linkkiä ja ilmoittaudu mukaan.

Matkustusohje

Maanantai 12.3.2018

09:15 Ilmoittautuminen ja aamupala

10:00 Tervetuloa HED-neuvottelupäiville! / Mikael Montonen, YTN ja Jyrki Kopperi, Tietoala
Tietoalan puheenjohtaja Jyrki Kopperi ja YTN:n tietotekniikan palvelualan taustaryhmän puheenjohtaja Mikael Montonen avaavat seminaarin. Tervetuloa!

10:20 Ajankohtaista työmarkkinakentältä / Samu Salo, varapuheenjohtaja, YTN
Insinööriliiton puheenjohtaja, YTN:n varapuheenjohtaja Samu Salon tervehdys ja ajankohtaisia kuulumisia työmarkkinakentältä.

11:00 Työnantajaosapuolen puheenvuoro / neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi, Teknologiateollisuus
Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus solmitaan Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi tuo meille työnantajien tervehdyksen ja näkemyksen suoraan Eteläranta 10:stä.

12:00 Lounas

13:00 Kilpailukieltosopimukset / lakimies Eeva Salmi, Insinööriliitto ja Tietoala
Kilpailukiertosopimukset ovat monelle arkipäivää. Mitä kilpailukiertosopimukset tarkoittavat, mitä niiden kanssa on otettava huomioon ja mitä ongelmia niihin liittyy?

14:00 Kuulumisia sopimusneuvotteluista ja työaikalain uudistamisesta / Teemu Hankamäki, puheenjohtaja, YTN
Sopimuspöydissä on viime aikoina ollut vilkasta ja työlainsäädäntöäkin ollaan muuttamassa, jopa radikaalisti.
Teemu Hankamäki avaa ajankohtaista tilannetta.

14:30 Iltapäiväkahvit

14:45 Näin hakkeri ajattelee ja toimii / Iiro Uusitalo, Cloud and Security Specialist, Solita
Iiro Uusitalo on päivisin Solitalla Cloud and Security Specialist, öisin hän on tietoturva-aukkoja metsästävä valkohattuhakkeri, joka pääsi viime vuonna Tivin Suomen 100 it-vaikuttajaa -listalle ja on mm. napannut haltuunsa Teslan lähdekoodin.

16:00 Yllätysohjelmaa!
Elämässä pitää olla mukavia yllätyksiä ja niin toki seminaareissakin!

17.00 Päivän lopetus

19:00 Illallinen Meripaviljongissa

Tiistai 13.3.2018

09:00 Ajankohtaisia oikeustapauksia / lakimies Noora Yli-Huumo, YTN
Noora Yli-Huumo esittelee valikoituja herkkupaloja viime aikoina oikeuselimissä käsitellyistä tapauksista.

10:10 Timanttinen tes 2020: mitä on tehtävä ja mitä minä voin tehdä? / asiamies Björn Wiemers, YTN
Tes-pöytään käydään jo ensi keväänä vuoden 2020 palkankorotuksien osalta ja viimeistään syksyllä 2020 neuvotellaan tosissaan. Tavoitteena on timanttinen tes, mutta miten siihen päästään, miten luottamusmiehet ja muut henkilöstöedustajat voivat tukea neuvottelutavoitteita ja kuinka koko alan edunvalvontaa kehitetään tukemaan tätä kuviota?

11:45 Lounas + huoneiden luovutus

13:00 The Swedish model / Ia Hamn, tietotekniikan palvelualasta vastaava asiamies, Unionen (Swe)
Face tomorrow like a Swede! Suomessa työnantajaosapuoli viittaa neuvotteluissa usein Ruotsiin ja sikäläisiin toimintamalleihin, erityisesti kun puhutaan paikallisesta sopimisesta. Vaan kuinka TES:t, paikallinen sopiminen ja henkilöstöedustaminen oikeasti toimivat Ruotsissa ja kuinka Unionen onnistui kasvattamaan jäsenmääräänsä isosti? Tes-neuvottelija ja asiamies Ia Hamn vastaa tietotekniikan palvelualan edunvalvonnasta Ruotsin suurimmassa ammattiliitossa, Unionenissa.

14:30 Tilaisuuden päätös ja yhteenveto / asiamies Björn Wiemers, YTN

15:00 Iltapäiväkahvit ja kotiinlähtö