Läsnä siellä, missä päätetään

Tietoala on tietotekniikan palvelualalla työskentelevien etujärjestö. Järjestö edistää ja valvoo alalla toimivien etuja olemalla läsnä siellä, missä asioista päätetään.

Tietoala neuvottelee Insinööriliiton asiantuntijoiden ja Teknologiateollisuuden edustajien kanssa tietotekniikan palvelualan yleissitovan työehtosopimuksen. Sopimuksen yleissitovuus tarkoittaa, että sopimus koskee myös järjestäytymättömiä työnantajia.

sydan_ameebaTyöehtosopimuksen toteutumista ja paikallista sopimista työpaikoilla hoitavat ja valvovat luottamusmiehet. Erimielisyystapauksissa luottamusmies edustaa neuvotteluissa työntekijää. Luottamusmiehet saavat tehtäviinsä mm. työlainsäädäntö- ja neuvottelutaitokoulutusta. Jäsenten työsuhteeseen liittyvissä asioissa luottamusmiesten apuna ovat Insinööriliiton asiantuntijat ja lakimiehet.

Tietoalan jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Järjestö kouluttaa ja tukee kaikkia henkilöstön edustajiksi omalle työpaikalleen ryhtyviä. Aktiivinen osallistuminen järjestön toimintaan on myös väylä valtakunnalliseen vaikuttamiseen.