KISSA NOSTETTIIN PÖYDÄLLE työehtosopimusneuvotteluissa – Tietoala ry

KISSA NOSTETTIIN PÖYDÄLLE työehtosopimusneuvotteluissa

Release in English below

KISSA NOSTETTIIN PÖYDÄLLE

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään Tietoala ry:n, YTN-tietoalan ja Teknologiateollisuuden kesken Etelärannassa.

Syyskuun puolivälissä alkaneissa neuvotteluissa aletaan viimein päästä kuumimpien kysymysten äärelle. ”Jos vaikeimpia asioita on tähän asti kierretty kuin kissa kuumaa puuroa, niin tällä kertaa kissa nostettiin puuroastioineen pöydälle ja se kävi maistamassakin, eli pääsimme raapimaan myös näiden hankalampien kysymysten pintaa”, luonnehtii neuvottelujen kulkua YTN:n neuvottelija ja sopimusalavastaava Björn Wiemers.

”Puuro kattilassa on selvästikin jäähtynyt”, jatkaa Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi. ”Saimme esityksen kiky-tunneista ja itse puolestamme esitimme palkankorotusratkaisun. Niin sanotut tekstikysymykset alkavat olla paketissa.”

”Ilmassa on aitoa sopimisen halua”, vahvistaa Wiemers.

Neuvotteluita sovittiin jatkettavan tiistaina 12.11.2019 klo 15.


The ‘kiky working time extension’ and the salary risings finally on the table in the CA negotiations

The negotiations for the collective agreement in the IT service sector between the employees unions Tietoala & YTN tietoala and the employers union Technology Industries of Finland continued today in Helsinki, Eteläranta.

The negotiations started already in September, and the hottest topics were finally been approached today. “The most difficult issues, the salary risings and the so called ‘kiky 24 h working time extension’, haven’t so far been in the discussions. But this time we at least scratched the surface of these trickier topics” says YTN tietoala’s negotiator Björn Wiemers.

“The hottest topics seem to been cooled down a bit. We got an proposal from the employers side about the working time extension and handed out our thoughts about the salary risings. The other topics on the negotiations agenda have now mostly been solved out”, says Tietoala’s chief negotiator Jyrki Kopperi.

“There’s a real feeling of desire to get to an agreement in the air”, confirms Wiemers.

The parties agreed that the negotiations will continue on Tuesday 12.11.2019.

Lue myös nämä

Tiedotteet

Talven 2021 – 2022 mökit haettavissa

Lue lisää
Tiedotteet

Terveiset syyskokouksesta

Lue lisää
Tiedotteet

Kevään 2020 edustajakokouksen terveiset

Lue lisää