Jäsenmaksut

Jäsenmaksu

Tietoalan jäsenmaksu on 1,2 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, poislukien lomaraha. Jäsenmaksu on kuitenkin vähintään 26 € ja enintään 38 € kuukaudessa. Jäsenmaksu sisältää järjestön (Tietoala ry), liiton (Insinöörilliitto) ja työttömyyskassan (IAET) jäsenmaksun.

Jäsenmaksun voit maksaa itse tai pyytää työnantajaasi veloittamaan sen suoraan palkastasi perintäsopimuksella.

Jos siirryt Insinööriliittoon toisen liiton jäsenyydestä, huolehdi siitä, että jäsenmaksu tulee maksettua jokaiselta kuukaudelta joko edelliseen liittoosi tai Insinööriliittoon.

Muista, että voit vähentää jäsenmaksun verotuksessa!

Erityisryhmät ja alennettu jäsenmaksu

Insinööriliitto myöntää jäsenmaksualennuksen erillisestä anomuksesta. Jäsenmaksualennus tulee itse hakea Insinööriliitosta. Hakemus ja ohjeet löytyvät Insinööriliiton jäsensivuilta (vaatii sisäänkirjautumisen jäsennumerolla).

Jäsenmaksualennus on kalenterikuukausikohtainen. Alennus voidaan myöntää täysille kalenterikuukausille, joina sinulla ei ole esim. palkkatuloa. Hakemuksen liitteenä tulee olla alennusperusteen alkamisen/voimassaolon todentava asiakirja.

Alennukseen oikeuttavat syyt:
– työttömyys/lomautus
– varusmies-/siviilipalvelu
– pitkäaikainen sairaus
– perhevapaa
– eläkkeelle siirtyminen
– vuorotteluvapaa
– muu vastaava syy

Jäsenmaksualennuksesta voit kysyä lisää Insinööriliiton asiakaspalvelusta arkisin klo 9-16 numerosta 0201 801 801 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ilry.fi.

Opiskelijat

Tietoalaan voivat liittyä opiskelijajäseninä kaikki alan oppilaitoksissa opiskelevat, kuitenkin niin, että insinööriopiskelijat liittyvät Insinööriopiskelijaliittoon. IOL:n jäsenmaksu on yhteensä kertamaksuna 30 € enintään viiden vuoden opiskeluajalta.

Töissä käyvän opiskelijan jäsenmaksu on normaalin jäsenmaksutaulukon mukainen sisältäen työttömyyskassamaksun.

Eläkeläiset

Eläkeläisten jäsenmaksu on 120,00 €/v.