Perjantaipähkinä – Tietoala ry

Perjantaipähkinä

Työaikana on oikeus ruokailutaukoon (30–60 min.), jonka aikana työntekijällä on oikeus poistua työpaikalta. Ruokailutaukoa ei lueta työaikaan.

Säännöllisessä päivätyössä työntekijällä on oikeus 30–60 min. ruokailutaukoon, josta tietotekniikan palvelualoilla on sovittu Tietoalan solmimassa työehtosopimuksessa (Ks. sivu 19).

Kuinka pitkä on irtisanomisaika Tietotekniikan palvelualalla työnantajan irtisanoessa työntekijän, jos työsuhde on kestänyt yli 4 vuotta, mutta enintään 8 vuotta?

Toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta koskee työehtosopimuksessa sovitut irtisanomisajat. Keskeytymätön työsuhde, joka on kestänyt yli 4, mutta enintään 8 vuotta, sen irtisanomisaika on 2 kuukautta. Katso lisää työehtosopimuksen liite 6, sivu 57.

Mikä seuraavista on mielestäsi paras syy ryhtyä luottamusmieheksi?

Luottamusmiehellä täytyy olla hyvä irtisanomissuoja, koska hän voi joutua ristiriitaiseen tilanteeseen työnantajan kanssa ajaessaan työntekijöiden etua. Monesti kyse on työehtosopimuksen erilaisesta tulkinnasta tai siitä, että työnantaja ei ole perehtynyt sopimukseen, jolloin erilaiset näkemykset saattavat henkilöityä.

Perjantaipähkinä
Visa päättyi!
Uudet kysymykset taas ensi viikolla!

Lue myös nämä

Tiedotteet

Tietoala ry Insinööriliiton vuoden jäsenjärjestö

Lue lisää
Artikkelit

Tietoalan työntekijät tyyväisiä etätyöhön

Lue lisää
Tiedotteet

Tietotekniikan palvelualalle uusi valtakunnallinen työehtosopimus

Lue lisää