Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus katkolle 31.10.2019 – Tietoala ry

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus katkolle 31.10.2019

English summary here: https://tietoala.fi/?p=1183&preview=true

Palkansaajia edustavat Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Tietoala ry sekä työnantajaliitto Teknologiateollisuus ry ovat sopineet, että Tietotekniikan palvelualan työehtosopimusta muutetaan niin, että se päättyy ilman irtisanomista 31.10.2019.

Alkuperäinen sopimuskausi ylsi vuoden 2020 lokakuun loppuun saakka. Työehtosopimuksessa oli kirjaus, että vuoden 2020 palkkaratkaisusta on sovittava meneillään olevan toukokuun loppuun mennessä. Jollei asiassa päästä osapuolten välillä ratkaisuun, työehtosopimus on mahdollista sanoa irti siten, että sen voimassaolo päättyy jo tämän vuoden 2019 lokakuun lopussa. Työehtosopimus sisältää myös kilpailukykysopimuksen mukaisen kirjauksen työajan pidentämisestä 24 tunnilla.

Osapuolten välisissä neuvotteluissa työntekijäpuoli esitti, että työajanpidennyksestä luovuttaisiin. Teknologiateollisuus ei tähän kuitenkaan suostunut. Lopulta sovittiin yhdessä, että neuvotellaan palkoista ja työehtosopimuksesta kokonaisuudessaan syksyllä.

Kikyn työajanpidennyksestä luopuminen on meille keskeinen tavoite. Uusi ensi vuonna voimaan tuleva työaikalaki tuo muutoksia työaikaan. Saamme nyt aikaa valmistautua muutoksiin ja ottaa ne huomioon uudessa työehtosopimuksessa”, sanoo Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi.

Kilpailukykysopimus lanseerattiin poikkeuksellisessa taloustilanteessa auttamaan ns. Suomi nousuun. Poikkeustilanne on ohi ja nyt on aika palauttaa työaika entiselle tasolle”, muistuttaa YTN-tietoalan vastuuasiamies Björn Wiemers.

Lisätietoa:
Björn Wiemers, vastaava asiamies, YTN Tietoala
bjorn.wiemers (ät) ytn.fi, +358 9 2291 2220
Minna Anttonen, asiamies ja pääneuvottelija, YTN Tietoala
minna.anttonen (ät) ytn.fi, +358 201 801 886
Jyrki Kopperi, puheenjohtaja, Tietoala ry
jyrki.kopperi (ät) tietoala.fi, +358 40 833 0633

Lue myös nämä

Tiedotteet

IT-ala, järjestäydy!

Lue lisää
Tiedotteet

Tietoala ry:n syyskokous 2022

Lue lisää
Tiedotteet

Tietotekniikan palvelualan valtakunnallisen työehtosopimuksen voimassaolo päättynyt

Lue lisää