Toimintamme – Tietoala ry

Toimintamme

Läsnä siellä, missä päätetään.

Tietoala ry on tietotekniikan palvelualalla työskentelevien etujärjestö. Järjestö edistää ja valvoo alalla toimivien etuja olemalla läsnä siellä, missä asioista päätetään.

Tietoala ry neuvottelee YTN tietoalan ja Teknologiateollisuuden edustajien kanssa tietotekniikan palvelualan yleissitovan työehtosopimuksen. Sopimuksen yleissitovuus tarkoittaa, että sopimus koskee myös järjestäytymättömiä työnantajia. Työehtosopimuksen toteutumista ja paikallista sopimista työpaikoilla hoitavat ja valvovat luottamusmiehet. Erimielisyystapauksissa luottamusmies edustaa neuvotteluissa työntekijää. Luottamusmiehet saavat tehtäviinsä mm. työlainsäädäntö- ja neuvottelutaitokoulutusta. Jäsenten työsuhteeseen liittyvissä asioissa luottamusmiesten apuna ovat Insinööriliiton asiantuntijat ja lakimiehet.

Tietoala ry:n jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Järjestö kouluttaa ja tukee kaikkia henkilöstön edustajiksi omalle työpaikalleen ryhtyviä. Aktiivinen osallistuminen järjestön toimintaan on myös väylä valtakunnalliseen vaikuttamiseen.

Tiedätkö, mikä on sinun ammattiliittosi?

Jos työskentelet tietotekniikan palvelualalla: yrityksessä, joka tuottaa ohjelmistoja, tarjoaa tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja, konsultointia, tietokantapalveluita tai sisällöntuotantoa, silloin Tietoala ry on juuri sinun ammattiliittosi.

  • Tietoala ry on osa Insinööriliittoa
  • Tietoala ry / Insinööriliitto on ammattiliittosi
  • Insinööriliitto on osa Akavaa
  • Akava on korkeastikoulutettujen
    oma keskusjärjestö (liittojen liitto)