TES -neuvotteluissa maali vielä monen mutkan takana – Tietoala ry

TES -neuvotteluissa maali vielä monen mutkan takana

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus päättyy ensi viikon torstaina 31.10.2019. Uutta työehtosopimusta on neuvoteltu työntekijöitä edustavien Tietoala ry:n ja YTN tietoalan sekä työnantajia edustavan Teknologiateollisuus ry:n välillä syyskuun puolivälistä saakka.

Tämänpäiväisessä tapaamisessa oli varsin rakentava tunnelma, ja useiden tes-kirjausten kanssa päästiin eteenpäin.

”Tämänkertaisessa tapaamisessa oli aitoa edistymisen tuntua. Tässä vaiheessa neuvotteluita kaikki on kuitenkin vielä ehdollista, ja kokonaisuus ratkaisee”, kommentoi YTN tietolan pääneuvottelija Minna Anttonen aamupäivän antia.

”Korostamme, että neuvotteluiden vaikeimmat asiat ovat vielä täysin auki. Koko palkansaajakenttää koskevaa Kikyn työajanpidennys tulee varmasti olemaan kiistakapula jonka ratkaiseminen tulee olemaan yksi suurimmista kysymyksistä palkankorotusten ohella”, toteaa Tietoala ry:n neuvottelija Mika Thynell.

Ensi viikolle on sovittu neuvotteluja keskiviikolle ja torstaille. Jos torstain aikana ei saada neuvottelutulosta aikaiseksi, niin työntekijäpuolen liittojen hallinnot kokoontuvat tekemään päätöksiä työtaistelutoimenpiteistä neuvottelujen vauhdittamiseksi.

Lue myös nämä

Tiedotteet

Jyrki Kopperi jatkaa Insinööriliiton varapuheenjohtajana

Lue lisää
Tiedotteet

Tilannepäivitys viisipäiväiseen lomapäivälaskentaan liittyvästä ohjeistuksesta

Lue lisää
Tiedotteet

Tietotekniikan palvelualalle uusi työehtosopimus

Lue lisää