TES -maraton jatkuu. – Tietoala ry

TES -maraton jatkuu.

Tietotekniikan palvelualan TES-neuvottelut jatkuivat tänään 4.2. Etelärannassa. Teknologiateollisuus ry toi pöytään päivitetyn esityksensä avoinna oleviin asioihin. Tarjoukset eivät kuitenkaan olleet sellaisia, jotka olisimme voineet hyväksyä.
Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi kommentoi saatuja esityksiä: ”Tarjottu palkkaratkaisu liikahti piirun verran oikeaan suuntaan, mutta se ei edelleenkään ole sellainen, jonka voisimme hyväksyä. Työajanpidennyksen suhteen ei menty eteenpäin. Työantajan esityksessä oli edelleenkin talkootyötä tarjolla. Talkoiden aika on ohi ja jatkossa tehdystä työstä on saatava asianmukainen korvaus.”
Paineet yritysten johdon suunnalta ovat kasvaneet ja erityisesti alan luottamusmiesten yhteydenotot liittoihin ovat lisääntyneet. ”Paine paikallisille palkankorotuksille on alan yrityksissä jo erittäin suuri. Ilman voimassa olevaa TES-ratkaisua ei ole tiedossa myöskään kustannusvaikutusta, joten myöskään henkilökohtaisia palkankorotuksia ei ole yrityksissä käsitelty”, toteaa vastaava-asiamies Björn Wiemers.
Seuraava neuvottelu on sovittu ensi viikon keskiviikoksi 12.2.

In English:
Collective bargaining on the IT service sector continued today, 4th February 2020. ‘Teknologiateollisuus made updated proposals on still open issues, but the offers were not what we could have accepted’, says Jyrki Kopperi, President of Tietoala ry.
‘The pressure on local salary increases is already very high in companies in the industry’, says Björn Wiemers, negotiator of YTN. ‘Without the Collective Agreement the cost impact is not known, so personal salary increases have not been addressed in companies.’
The next meeting is scheduled for Wednesday, 12th February next week.

Lue myös nämä

Tiedotteet

Jyrki Kopperi jatkaa Insinööriliiton varapuheenjohtajana

Lue lisää
Tiedotteet

Tilannepäivitys viisipäiväiseen lomapäivälaskentaan liittyvästä ohjeistuksesta

Lue lisää
Tiedotteet

Tietotekniikan palvelualalle uusi työehtosopimus

Lue lisää