Teknologiateollisuuden työmarkkinatoimijat suosittelevat: Osaamista kannattaa kehittää myös lomautusaikana – Tietoala ry

Teknologiateollisuuden työmarkkinatoimijat suosittelevat: Osaamista kannattaa kehittää myös lomautusaikana

Koronakriisi koskettaa raskaasti työpaikkoja. Henkilöstöä on sairastunut, joutunut karanteeniin, ja suuri joukko ihmisiä on jo lomautettuna tai yt-neuvottelujen piirissä. Kriisin keskelläkin on kuitenkin katsottava eteenpäin. Osaamisen kehittäminen on hyödyllinen satsaus tulevaisuuteen. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua lomautusaikanakin ja myös irtisanomistilanteissa.

Teknologiateollisuus ja sen työehtosopimuskumppanit Teollisuusliitto, Insinööriliitto, Tekniikan akateemiset, Ammattiliitto Pro ja Tietoala suosittelevat jäsenilleen koulutusmahdollisuuksiin tarttumista. Liitot pitävät asiaa erittäin tärkeänä, sillä osaamisen kehittäminen auttaa niin yrityksiä kuin työntekijöitäkin ponnisteltaessa uuteen kasvuun.

Koulutustarjonta ei suinkaan loppunut koronakriisiin, vaan tarjolla on tälläkin hetkellä monenlaisia etäopiskelun mahdollisuuksia ja räätälöityjä koulutusvaihtoehtoja. Sekä yritys että lomautettu voivat hyödyntää tarjontaa. Joskus koulutus voi olla myös lomautuksen tai irtisanomisen vaihtoehto.

Osaajapula ja tarve uudenlaisesta osaamisesta ei ole kadonnut. Kriisistä selviytyminen päinvastoin korostaa osaamisen merkitystä, sillä yritysten kilpailu maailmanmarkkinoilla kiristyy edelleen. Osaaville ammattilaisille on kysyntää, kun digitalisaatio muuttaa toimintoja ja bisneslogiikkaa ja ilmastohaasteetkin odottavat uusia ratkaisuja.

Tietopaketti koulutustarjonnasta

Olemme koonneet työpaikkojen käyttöön tietopaketin koulutustarjonnasta eri puolilla Suomea. Mahdollisuuksiin voi tutustua tästä.

Koulutustietoa kannattaa hakea myös mm. TE-hallinnon sivuilta osoitteissa:
Työnantajalle / Yrittäjälle: Henkilöstöön ja yrittäjyyteen liittyvät koulutukset ja valmennukset
Työnhakijalle: Löydä töitä

Hyötytietoa yrityksille löytyy lisäksi EK:n muistiosta Opiskelu lomautusaikana ja lomautuksen vaihtoehtoja. Työnantaja voi esimerkiksi saada tietyin edellytyksin tukea TE-hallinnon kanssa suunniteltuihin koulutuksiin.

Lomautetun on puolestaan tärkeää tietää, että hänellä on nyt oikeus työttömyysturvaan opintojen tai yritystoiminnan estämättä. Poikkeussääntö on väliaikainen ja koskee 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettuja. Sääntö on voimassa 31.7.2020 saakka. Lue lisää täältä.

Lisätiedot Teknologiateollisuudesta:
Milka Kortet, johtava asiantuntija, koulutus ja osaaminen, puh. 050 569 7856
Paula Varpomaa, asiantuntija, työmarkkinat, puh. 040 152 5778

Lue myös nämä

Artikkelit

Lomaraha – kiitos ammattiliittosi

Lue lisää
Artikkelit

Pitkäperjantai, vapunpäivä, juhannusaatto, jouluaatto, uudenvuoden aatto… nehän ovat tavallisia työpäiviä?

Lue lisää
Artikkelit

Ratsastustapahtuma Solbackan tallilla

Lue lisää