Palkat nousevat helmikuussa

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen mukaan vuoden 2021 palkantarkistuksista tuli käydä paikalliset neuvottelut 15.1.2021 mennessä.

Jos paikalliseen ratkaisun ei päästy eikä sovittu neuvotteluajan jatkamisesta, nousevat palkat helmikuussa 1,2 % yleiskorotuksella. Sen lisäksi työnantaja jakaa 0,8 % työpaikkakohtaisen erän henkilökohtaisina korotuksina haluamilleen työntekijöille. Työpaikkakohtainen erä lasketaan työntekijöiden edeltävän kuukauden palkkasummasta luontoisetuineen.

Työnantajan jakamat korotukset voivat olla eri suuruisia. Palkkaratkaisun ns. perälaudan mukainen korotus on kustannusvaikutukseltaan siten 2 %.

Tietoala ry:lle tulleen tiedon mukaan monissa yrityksissä palkkaratkaisusta neuvoteltiin jo ennen joulua ja useissa yrityksissä palkkapottia jopa kasvatettiin selvästi yli 2 prosentin. ”Silti TES-korotuksilla on suuri merkitys ansioiden kehittymisessä”, sanoo Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi. ”Toisin kuin monet edelleen luulevat, laista ei tule mitään indeksikorotuksia, vaan ammattiliitot neuvottelevat palkankorotuksista yhdessä työantajaliittojen kanssa. Korotukset tulevat siis työehtosopimuksista.

 

Lue myös nämä

Artikkelit

Tietoala ry:n työmarkkinatutkimuksen tulokset

Lue lisää
Artikkelit

Teknologiateollisuuden työmarkkinatoimijat suosittelevat: Osaamista kannattaa kehittää myös lomautusaikana

Lue lisää
Artikkelit

Suositus työpaikoille arvioida vuosiloma- ja lomarahakäytäntöjä

Lue lisää