Palkat nousevat helmikuussa – Tietoala ry

Palkat nousevat helmikuussa

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen mukaan vuoden 2021 palkantarkistuksista tuli käydä paikalliset neuvottelut 15.1.2021 mennessä.

Jos paikalliseen ratkaisun ei päästy eikä sovittu neuvotteluajan jatkamisesta, nousevat palkat helmikuussa 1,2 % yleiskorotuksella. Sen lisäksi työnantaja jakaa 0,8 % työpaikkakohtaisen erän henkilökohtaisina korotuksina haluamilleen työntekijöille. Työpaikkakohtainen erä lasketaan työntekijöiden edeltävän kuukauden palkkasummasta luontoisetuineen.

Työnantajan jakamat korotukset voivat olla eri suuruisia. Palkkaratkaisun ns. perälaudan mukainen korotus on kustannusvaikutukseltaan siten 2 %.

Tietoala ry:lle tulleen tiedon mukaan monissa yrityksissä palkkaratkaisusta neuvoteltiin jo ennen joulua ja useissa yrityksissä palkkapottia jopa kasvatettiin selvästi yli 2 prosentin. ”Silti TES-korotuksilla on suuri merkitys ansioiden kehittymisessä”, sanoo Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi. ”Toisin kuin monet edelleen luulevat, laista ei tule mitään indeksikorotuksia, vaan ammattiliitot neuvottelevat palkankorotuksista yhdessä työantajaliittojen kanssa. Korotukset tulevat siis työehtosopimuksista.

 

Lue myös nämä

Artikkelit

Lomaraha – kiitos ammattiliittosi

Lue lisää
Artikkelit

Pitkäperjantai, vapunpäivä, juhannusaatto, jouluaatto, uudenvuoden aatto… nehän ovat tavallisia työpäiviä?

Lue lisää
Artikkelit

Ratsastustapahtuma Solbackan tallilla

Lue lisää