Paremmat työehdot – Tietoala ry

Paremmat työehdot

Paremmat työehdot ovat tekemiemme sopimusten ansiota 

Monesti väitetään, että neljän päivän palkallinen vapaa sairaan lapsen hoitoon olisi suomalaisen sosiaaliturvan ansiota. Näin ei ole, sillä palkallinen hoitovapaa on sovittu ammattiliiton ja työnantajaliiton solmimassa työehtosopimuksessa. Kaikilla toimialoilla ei kuitenkaan ole palkallista hoitovapaata. Syynä voi olla, ettei kyseisellä toimialalla ole ammattiliittoa tai palkallisuudesta ei ole sovittu alan työehtosopimuksessa. 

 

Niillä toimialoilla, joilla työntekijät ovat järjestäytyneet ammattiliittoonsa on paremmat työehdot kuin aloilla, joissa ei kuuluta ammattiliittoon. Tämä sama logiikka toimii myös sairaan lapsen palkallisessa hoitovapaassa. Tietotekniikan palvelualoilla tämä etu on kirjattu työehtosopimukseen 

Alan työehtosopimus on ns. yleissitova, jolloin se koskee toimialan kaikkia työnantajia. Sopimuksen ehdot koskevat myös niitä henkilöitä, jotka eivät ole Tietoala ry:n jäseniäNäin työehtosopimus antaa turvaa ja suojaa kaikille tietotekniikan palvelualoilla työskenteleville palkansaajille. 

 

Mahdollisuus neuvotella toimialalle vieläkin paremmat työehdot ja palkkojen lähtötasot kohenevat, kun mahdollisimman moni on liittynyt Tietoala ry:n jäseneksi. 

 

LIITY NYT: http://tietoala.fi/liity-jaseneksi-2/

 

Tietoala ry on osa Insinööriliittoa

Lue myös nämä

Artikkelit

Lomaraha – kiitos ammattiliittosi

Lue lisää
Artikkelit

Pitkäperjantai, vapunpäivä, juhannusaatto, jouluaatto, uudenvuoden aatto… nehän ovat tavallisia työpäiviä?

Lue lisää
Artikkelit

Ratsastustapahtuma Solbackan tallilla

Lue lisää