Miten neuvottelut palkankorotuksista ovat sujuneet? – Tietoala ry

Miten neuvottelut palkankorotuksista ovat sujuneet?

Aloitimme neuvottelut vuoden 2023 palkankorotuksista 15.9., jonka jälkeen olemme tavanneet Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n edustajia useampaan otteeseen. Viimeisin tapaamisemme oli eilen (28.9.) ja se käytiin hyvässä hengessä, mutta tuolloin totesimme, että emme pääse sopimukseen 30.9 mennessä. Tämän takia pidämme parin viikon tuumaustauon. Sovimme, että jatkamme neuvotteluja 12.10. Meidän tulee päättää 14.10. mennessä, irtisanommeko työehtosopimuksen vai emme. Työryhmissä käydyt neuvottelut perhevapaiden palkallisuudesta eivät nekään ole juuri edenneet.

Syksyn neuvottelutilanne on monimutkainen, sillä siihen vaikuttavat myös, tämän hetkinen maailmantilanne eli sota Euroopassa, voimakas inflaatio ja energiapula. Lue YTN:n puheenjohtajan Teemu Hankamäen haastattelu aiheesta.

Ystävällisin terveisin,

Jyrki Kopperi
Tietoala ry:n puheenjohtaja

Minna Anttonen
YTN-tietoalan pääneuvottelija

Björn Wiemers
YTN-tietoalan sopimusalavastaava

Julia Lauren
YTN-tietoalan neuvottelija

Lue myös nämä

Tiedotteet

Työehtosopimus päättyy 30.11.2022

Lue lisää
Tiedotteet

TES neuvottelut käynnistyivät

Lue lisää
Tiedotteet

TES neuvottelujen jatko

Lue lisää