Ratsastustapahtuma Solbackan tallilla – Tietoala ry

Ratsastustapahtuma Solbackan tallilla

Meitä oli kerääntynyt lumisateisena sunnuntaiaamuna Solbackan ratsastustallille vajaa 30 pienempää ja isompaa ratsastuksesta kiinnostunutta. Taitotasomme vaihteli ensikertalaisesta lähes ammattilaiseen.
Aamu alkoi tallin toiminnan esittelyllä. Saimme kattavan tietopaketin hevosesta eläimenä ja siitä, mitä koulutuskäytössä olevilta hevosilta vaaditaan. Niiden tulee mm. pärjätä erilaisten ratsastajien kanssa, kun taas esimerkiksi kilpahevoselle saattaa riittää sen oman tutun ratsastajan tunteminen ja sietäminen. Kouluhevosten tulee myös jaksaa tehdä työtänsä päivästä toiseen tasaisella tahdilla (tuntuu kyllä varsin tutulta vaateelta itse kullekin). Opimme myös mikä erottaa toisistaan hevosen ja ponin (mittanauha).

Osallistujat oli etukäteen jaettu ryhmiin antamiemme pohjatietojen perusteella. Pienimmille yritettiin järjestää ratsuksi poni. Poneja tallilla oli varsin vähän, joten osa pienimmistäkin sai pärjätä hevosen selässä ja hyvin pärjäsivätkin. Tallin ponitkaan eivät olleet mitään pieniä shetlanninponeja, vaan matalinkin poni oli säkäkorkeudeltaan yli 140 cm.
Talliesittelyn ja ryhmiin jakamisen jälkeen oli ensimmäisen ryhmän vuoro aloittaa varsinainen toiminta. Siirryimme maneesiin, joka on siis katettu seinin varustettu sisätila, jossa toimitaan säältä suojassa varsinkin talven ajan. Ensimmäinen ryhmä koostui lähinnä pienimmistä osallistujista. Kaikille oli osoitettu tallin puolesta henkilökohtainen ohjaaja, joka ohjeisti ratsastajaa sekä piti hevosen talutuksessaan vastaten turvallisuudesta.
Toinen ryhmä oli myös vasta-alkajia kuten ensimmäinenkin ryhmä, mutta pääosin aikuisia. Saimme hyvää oppia siitä, miten hevosta ohjataan suitsin ja sekä pohkein. Teimme pysähdyksiä, liikkelle lähtöjä, pujottelua sekä myös laukkaa.
Kolmas ja neljäs ryhmä olivat jo edistyneempien ryhmiä, jossa taluttajat oli jätetty sivuun ja vastuu hevosesta oli yksinomaan ratsastajalla. Näki, että aikaa oli vietetty talleilla lukemattomia tunteja. Silti jokainen sai yksilöllisiä ohjeita ratsastuksen opettajalta tullakseen paremmaksi ratsastajaksi.


Osallistujien ilmeistä päätellen päivä oli kaikille mieluinen. Jollekin tämä oli ehkä kimmoke uuden harrastuksen aloittamiseen? Kiitokset järjestäjälle.
Hirnumisiin!

Lue myös nämä

Artikkelit

Tietoalan työntekijät tyyväisiä etätyöhön

Lue lisää
Artikkelit

Yleissitovuuden jälkeinen aika – Post-binding period

Lue lisää
Artikkelit

Puheenjohtajan terveiset

Lue lisää