Sienestysretki 12.9.2021 Hämeenlinna, klo 10-15 – Tietoala ry

Sienestysretki 12.9.2021 Hämeenlinna, klo 10-15

Haluatko lähteä etsimään sieniä, tunnistaa sieniä ja vielä oppia tekemään sienistä ruokaa?

Ohjelmassa mm: Sieniaiheinen info, tunnistus”kisa”, sieniruokaa, sauna, tai pihanuotio ja grillausta, sieniruoan valmistus yhdessä. Jos sieniä ei löydy metsästä, meillä kyllä sieniaineksia ruokaan. Opastamassa ovat ”sienivelhot” Marco Venäläinen sekä Eetu Mertaniemi.

 

Paikkana Hämeenlinna, ajoaika Helsingistä noin 1h20min. Kontuvuorentie 48, 13270 Hämeenlinna, kokoontuminen uimarannan parkkipaikalla. Oma auto käytännössä välttämätön päästäksesi paikalle, kannattaa suosia yhteiskuljetuksia, jos tiedät, että tuttu jäsen on myös lähtemässä mukaan retkelle. Näistä kyydeistä voi keskustella myös perustettavassa WhatsApp- ryhmässä.

 

Oleskelu pääosin ulkona, koskaan ei tiedä millainen sää, mutta kumpparit oltava. Sadevarusteetkin kannattaa pakata mukaan kaiken varalle. Alueella on myös hirvikärpäsiä, mitkä voivat toisia inhottaa. Ovat harmittomia kavereita. Ilmoittautumisessa rajoitus, max 15 henkilöä. Paikassa on myös mökki, mutta on pieni, jos sateista ja tarvitsee olla sisätiloissa. Myös saunominen on mahdollista(oma pyyhe yms mukaan ja mahdolliset uikkarit). Sienisaaliista ei täyttä takuuta, kaikki riippuu ilmoista ja sateesta. Mutta yleensä täällä on hyvä sienisaatavuus. Rouskuja, tatteja, suppilovahveroita, kantarellejä jne.

 

Mukaan kannattaa myös ottaa omaa evästä, juotavaa ja mahdollisesti grillattavaa.

Perustamme myös kaikkien osallistujien kesken oman WhatsApp- ryhmän, mistä voi kysellä tarkemmin ohjeita saapumiseen paikanpäälle ja muitakin askarruttavia kysymyksiä.

HUOM Ilmoittautuminen viimeistään 8.9.2021